Τα Νεα του Mike’s

Κοργιαλάς – Χατζηπαύλου σ’ ένα …πείραμα που πέτυχε στο Mike’s Irish Bar!

Μια άκρως τολμηρή συνύπαρξη, ένα πετυχημένο πείραμα, είχαμε τη χαρα να ζήσουμε στο Mike’s Irish Bar. Ο Δημήτρης Κοργιαλάς, ο Γιώργος Χατζηπαύλου και το ντεμπούτο της Νικόλ Σαραβάκου, σε μια σκηνή. Είναι από εκείνες τις εμφανίσεις που πηγαίνοντας δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις (κι ας μην στερούμαστε φαντασίας!).

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_06

Τα κωμικά στοιχεία της βραδιάς φάνηκαν από τα πρώτα της λεπτά, όταν ο κόσμος χειροκροτούσε για encore (το τελευταίο μέρος της συναυλίας που συμβαίνει μετά την παρότρυνση του κόσμου), λίγες στιγμές και λέξεις μετά το ξεκίνημα της βραδιάς. Ο Δημήτρης Κοργιαλάς και ο Γιώργος Χατζηπαύλου λοιπόν επέστρεψαν στη σκηνή, “Εδώ τα φώτα όλα σβήσανε τα μάτια όλα κλείσανε, μείναμε εσύ κι εγώ..” (“Εδώ”) και έτσι ξεκίνησαμε, ανάποδα αλλά με απογειωμένη διάθεση!

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_29

Οι δυο καλλιτέχνες δεν έπαψαν να μας κρατούν σε εγρήγορση για το τι θα ακολουθήσει, ενώ ταυτόχρονα έκαναν την βραδιά μας απολαυστική με τις ερμηνείες τους. Μουσική και κωμωδία εναλλάσσονταν μπροστά μας με τόσο δεμένο και φυσικό τρόπο που έμοιαζε πια αυτονόητο το να συνυπάρχουν σε μια βραδιά.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη, μας παρουσίασαν τη Νικόλ Σαραβάκου, η οποία εμφανιζόταν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό. Ένα αληθινά όμορφο πλάσμα ανέβηκε στη σκηνή, με το άγχος να είναι εμφανές τις πρώτες στιγμές, στίχο με το στίχο όμως το άγχος αυτό χανόταν ώσπου ένα τραγούδι αργότερα, η Νικόλ έμοιαζε να ήταν έτοιμη από πάντα γι’ αυτή τη στιγμή.

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_22_saravakou

Από το κοινό δεν θα μπορούσε να λείπει η μητέρα της Βίκυ Γεροθόδωρου, η οποία σαν φύλακας άγγελος, δεν πήρε όλο το βράδυ τα μάτια της από την αγαπημένη της κι απ’ ότι μας έκανε με την ερμηνεία της να νιώσουμε, πολύ σύντομα και δική μας. “Άσε με απλά να νιώσω, τα πάντα να σου δώσω / άσε με να ζω για σένα, εμείς θα μείνουμε ένα” («Άσε με»), τραγούδησαν μαζί στην πιο όμορφη στιγμή της κοινής τους εμφάνισης, αφού ο dark Δημήτρης Κοργιαλάς από τη μια πλευρά και η φωτεινή Νικόλ Σαραβάκου από την άλλη, δημιουργούσαν μια υπέροχα ισορροπημένη ερμηνεία του αγαπημένου μας τραγουδιού.

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_17_saravakou

Πότε όλοι μαζί στην σκηνή, πότε ο καθένας μόνος του, το ενδιαφέρον μας έμεινε ζωντανό καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Όταν ο Γιώργος Χατζηπαύλου έπαιρνε το μικρόφωνο, ακούγαμε τις μεγαλύτερες αλήθειες με τον δικό του μοναδικό τρόπο! Αλήθειες που δύσκολα παραδεχόμαστε ο καθένας χωριστά, δοσμένες όμως τόσο έξυπνα μέσα από τα κείμενα του, που το γέλιο όλων μας ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση τους. Η προσπάθεια να μεταφέρω κείμενο από το stand up ή έστω κάποιας ατάκας, θα ήταν απλά μια καταγραφή λέξεων χωρίς νόημα. Δεν είναι οι λέξεις που έκαναν τις στιγμές μοναδικές, είναι η συνολική ερμηνεία αυτή που σε βάζει πονηρά σε διαδικασίες να σκεφτείς και να κάνεις κριτική όσων συμβαίνουν γύρω σου (αλλά και αυτοκριτική!), την ίδια στιγμή που νιώθεις να μην αντέχεις άλλο από τα γέλια!

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_16

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς, εκτός από τα δικά του τραγούδια, ερμήνευσε μοναδικά, αγαπημένα τραγούδια, όπως το «Η ουρά του αλόγου» του Θανάση Παπακωνσταντίνου και το “Wild Thing” των The Troggs, βάζοντας το δικό του ύφος και κάνοντας τα να ακούγονται υπέροχα διαφορετικά, αλλά και αποδεικνύοντας τις καλλιτεχνικές του δυνατότητες για ακόμα μία φορά, αφού μπορούσε με την ίδια άνεση να ερμηνεύει το “Lovesong” των The Cure και το «Ο βασιλιάς της σκόνης» από τα Ξύλινα Σπαθιά.

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_26

Οι τρεις τους θα βρίσκονται στο Mike’s Irish Bar για δύο ακόμα εμφανίσεις, Παρασκευή 04/04 και Σάββατο 05/04, προτείνουμε λοιπόν να τους απολαύσετε!

Πριν ξεκινήσουν, είχαμε την χαρά να μιλήσουμε για λίγα λεπτά μαζί τους:

Music Corner: Ποιανού ήταν η ιδέα για την σημερινή συνύπαρξη;
Δημήτρης Κοργιαλάς:
Ήταν κοινή σκέψη και ιδέα. Γενικά, δεν είχα πάει ποτέ να δω stand up comedy, να δω τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, είχα δει τα προγράμματα στην τηλεόραση αλλά ποτέ δεν με ενθουσίαζε τόσο πολύ. Μέχρι που πήγα και είδα τον Γιώργο και κατάλαβα πως όταν ένας άνθρωπος έχει ταλέντο, μπορεί να καταφέρει όλο αυτό το πράγμα που προκαλεί γέλιο να το κάνει τόσο σοβαρά που να σε κεντρίζει και να σε πονάει συγχρόνως. Ο Γιώργος το καταφέρνει αυτό. Ήταν φοβερό, άκουγα να λέει πράγματα με τα οποία πραγματικά πέθαινα στα γέλια και συγχρόνως ένιωθα και ένα καρφί που με τρύπαγε.

Music Corner: Γενικά σχεδιάζεις τα επόμενα σου βήματα ή λειτουργείς περισσότερο με το ένστικτο;
Δημήτρης Κοργιαλάς: Δεν σχεδιάζω, κοιτάω να περνάω καλά κάθε στιγμή. Με τα τραγούδια έχω χωθεί λιγάκι σε στούντιο και κάνω κάποιες σκέψεις, σκέφτομαι λίγο μπροστά αλλά και πάλι με δυσκολία. Πνίγομαι πάρα πολύ εύκολα, μετά από κάποια ηλικία, πραγματικά πνιγόμουν σκεπτόμενος «πρέπει να κάνω εκείνο», «πρέπει να το στήσω έτσι». Ευτυχώς μου έρχονται όλα βολικά αυτό τον καιρό.

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_03

Music Corner: Η συνεργασία αυτή με τον Δημήτρη Κοργιαλά πώς προέκυψε;
Γιώργος Χατζηπαύλου: Μου το πρότεινε ο Αλέξανδρος Ζώης, ο άνθρωπος που συνεργάζεται με τον Δημήτρη και μαζί μου. Συζητήσαμε με τον Κοργιαλά και είπαμε «ναι, πολύ ωραία ιδέα».

Music Corner: Δεν είναι η πρώτη φορά που μοιράζεσαι την σκηνή με κάποιον τραγουδιστή.
Γιώργος Χατζηπαύλου:
Με την Ευσταθία ήταν μία παράσταση επειδή είχαμε κάνει ένα τραγούδι μαζί, το έχω ξανακάνει στον Σταυρό του Νότου με την Μαρκέλλου, αλλά εδώ είναι εντελώς διαφορετικό.

Music Corner: Με τι άλλο ασχολείσαι αυτό τον καιρό;
Γιώργος Χατζηπαύλου:
Τώρα είμαι σε περιοδεία στην επαρχία, ετοιμάζω την παράσταση για την επόμενη σεζόν, κάνω κάποιες προσθαφαιρέσεις στα κείμενα μου, και κάνω ραδιόφωνο στον Βήμα fm.

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_02

Music Corner: Το πιο μεγάλο σου όνειρο, για την μουσική διαδρομή που τώρα ξεκινάς, ποιο είναι;
Νικόλ Σαραβάκου:
Το πιο μεγάλο μου όνειρο είναι να κάνω καριέρα στην Αμερική, να τραγουδήσω καλά αγγλικά και ελληνικά τραγούδια και να εμφανίζομαι σε μέρη όπως το Carnegie Hall, το Lincoln Center και το Madison Square Garden, αλλά και να παίξω στα αγαπημένα μου musical του Broadway.

Music Corner: Ποια είναι η πιο πολύτιμη συμβουλή που σου έχουν δώσει ως τώρα;
Νικόλ Σαραβάκου:
Να είμαι ο εαυτός μου!

Music Corner: Υπάρχουν πρόσωπα που αποτελούν πρότυπα σου, εντός ή εκτός του καλλιτεχνικού χώρου, είτε για την επαγγελματική τους πορεία ή για την στάση ζωής τους γενικότερα;
Νικόλ Σαραβάκου:
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ως πρότυπο στο μυαλό μου αλλά έχω την εικόνα του ιδανικού καλλιτέχνη που συνδυάζει επαγγελματική πορεία και σπουδαίο ρεπερτόριο με ήθος και σωστή προσωπικότητα.

Music Corner: Η στιγμή που θα σε ακούσουμε να ερμηνεύεις δικά σου τραγούδια είναι κοντά;
Νικόλ Σαραβάκου:
Αυτό θα γίνει μετά την ενηλικίωση μου τον Σεπτέμβριο. Και οι ζωντανές μου εμφανίσεις τότε θα γίνονταν αλλά αυτή ήταν μια ξαφνική πρόταση από τον Δημήτρη Κοργιαλά κι επειδή ένιωθα πως ο καιρός έτσι κι αλλιώς πλησίαζε, την δέχτηκα με χαρά. Πιστεύω πως πρέπει να ζούμε όλες τις ηλικίες και τα στάδια της ζωής μας χωρίς να χάνουμε κάτι από αυτά, έτσι επέλεξα να εργαστώ έχοντας περάσει φυσιολογικά την παιδική και εφηβική μου ηλικία και όχι εργαζόμενη πρόωρα.

31/3/2014
Γράφει η Εβίτα Μπουρμά
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

“Ηλεκτρικός Έρωτας” με τον Χρήστο Δάντη!

Διαβάζοντας τον τίτλο “Ηλεκτρικός Έρωτας” στο δελτίο τύπου, η πρώτη σκέψη ήταν “οκ, ένας έξυπνος τίτλος”, η δεύτερη “έντονες κιθάρες.. αλλά γιατί έρωτας;”. Την ημέρα της εμφάνισης του Χρήστου Δάντη στο Mike’s Irish Bar, το κοίταξα ξανά για τις λεπτομέρειες και μόλις έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται ξανά για τον “ηλεκτρικό έρωτα”, τον σταμάτησα! Σε λίγες ώρες θα είχα την απάντηση!

Φτάσαμε στο μαγαζί λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης και αρκετός κόσμος περίμενε ήδη έξω. Τα σχέδια για την συνάντηση μας με τον Χρήστο Δάντη είχαν χαλάσει, ο λόγος όμως που αυτό συνέβη ήταν σπουδαίος: ήταν στο μαιευτήριο με τον μόλις δύο ημερών γιο του! Ποιος θα είχε λοιπόν την απαίτηση να του “κλέψει” έστω και λίγα λεπτά από τον πολύτιμο αυτό χρόνο;

christos_dantis_live_2014_03_009

Με κάποια καθυστέρηση, η οποία πέρασε απαρατήρητη χάρη στην όμορφη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο μαγαζί, μπροστά σε τριακόσια περίπου άτομα που τον περίμεναν και μετά από ένα δυνατό σόλο της μπάντας, ανέβηκε στην σκηνή. “Τι να θυμηθώ, απ’τα μάτια σου, που ‘χω να τα δω ένα μήνα..” (“Τι να θυμηθώ” – Απ.Ρίζος), τραγούδησε με δυνατή, καθαρή φωνή που την ένιωθες να κάνει ηχώ μέσα σου. Συνέχισε απρόβλεπτα, όπως ξεκίνησε, με το τραγούδι “Sail” της αμερικανικής ηλεκτρονικής ροκ μπάντας Awolnation, το οποίο ερμήνευσε με την νέα στο χώρο Μαρίνα Λουκά, που του κράτησε παρέα επί σκηνής την υπόλοιπη βραδιά.

christos_dantis_live_2014_03_010_marina_louka

Μαρίνα Λουκά

“Καλησπέρα σε όλους, συναντιόμαστε σήμερα, ένα μήνα μετά την τελευταία μας εμφάνιση και θα ‘θελα να σας ευχαριστήσω πολύ…” …και να μας ταράξει, σκέφτηκα κρίνοντας από την έναρξη! Το μόνο σίγουρο ήταν πως δεν θα μας άφηνε να βαρεθούμε στιγμή αν συνέχιζε αυτές τις εναλλαγές.

Μια παρέα πέταξε στην σκηνή γαλάζια μπαλόνια, “it’s a boy” έγραφαν, το πρόσωπο του έλαμψε! Αυτά τα μπαλόνια απογειώνονταν καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς από παρέα σε παρέα, γύριζαν σε όλο το μαγαζί, θυμίζοντας το ευχάριστο γεγονός.

Λίγα τραγούδια αργότερα, κατέβηκε από τη σκηνή για μερικά λεπτά, όμως η Μαρίνα φρόντισε να μας κρατήσει “ζεστούς” με την έντονη παρουσία της μέχρι να επιστρέψει.

Επέστρεψε… “Είν’ ο κόσμος στενός, ο έρωτάς μου τρελός, βολικά στα συρτάρια δεν μπαίνει..” (“Μοναξιά μου για πες”). Έρωτας; Ο τίτλος μου ήρθε στο μυαλό… Μα βέβαια, τι εξήγηση έψαχνα, ο έρωτας, ο έρωτας που περιγράφουν οι στίχοι, ο έρωτας που αγκαλιάζει η μουσική, ακόμα και ο έρωτας για την μουσική… παντού υπήρχε έρωτας εκεί μέσα… και συνέχισε με το πιο πρόσφατο τραγούδι του, για έναν πληγωμένο έρωτα, την ήσυχη μπαλάντα “μια φορά κι έναν καιρό”.

christos_dantis_live_2014_03_008

Η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδια που αν κάποιος τα διάβαζε σε μία λίστα, αν οποιοσδήποτε άλλος τα “πάντρευε”, θα έμοιαζαν αταίριαστα. Είδη μουσικής, έντεχνα, λαϊκά, ροκ κομμάτια, έγιναν όλα ένα, έγιναν όλα Δάντης! Τώρα, εκ των υστέρων, έχω μείνει να αναρωτιέμαι, αλήθεια πόσοι έλληνες καλλιτέχνες μπορούν να ισοπεδώσουν τις ταμπέλες, να τραγουδούν τα πάντα, χωρίς να χάνονται μέσα σε αυτά; Τραγούδησε Γονίδη, Bob Marley, Βιτάλη, Locomondo… Μας είχε προϊδεάσει, το 50% των τραγουδιών είχε πει θα ήταν δικά του, τελικά απέδειξε πως και το υπόλοιπο 50% “δικά του” ήταν, δικά του τα έκανε!

“Έχω πέσει και κλαίω..” (“Το παλιό μου παλτό”), δεν πρόλαβε να πει λέξη παραπάνω, ένα μαγαζί τραγουδούσε μαζί του… Όλη τη βραδιά το κοινό συμμετείχε έντονα, νόμιζα περισσότερο δεν γινόταν, αλλά γινόταν!

“Πώς περάσαν τα χρόνια
τι είναι αυτά που φορώ,
ποιο σατέν ποιο μετάξι
θα με βγάλει χορό,
το παλιό μου παλτό
το χαρίζω σε σένα,
να προσέχεις μικρή μου
γιατί μοιάζει σ’ εμένα…”.

christos_dantis_live_2014_03_024

Μερικά λεπτά και λίγα τραγούδια αργότερα, η διάθεση απογειώθηκε, ο χώρος θύμισε πάρτι, ο κόσμος χόρευε, τραγουδούσε και σίγουρα διασκέδαζε. Όποιο τραγούδι κι αν έπαιζε, οι κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα, του έδιναν το δικό του ύφος. Φυσικά και η τόσο χαρακτηριστική φωνή του Χρήστου Δάντη, δεν άφηνε κανένα περιθώριο να θυμηθούμε προηγούμενες ερμηνείες. Αυτό ήταν, η φωνή του.. μοιάζει να περιέχει ηλεκτρισμό, πώς αλλιώς θα μπορούσε να λέγεται λοιπόν ο έρωτας απόψε;

Η επόμενη εμφάνιση του Χρήστου Δάντη και η εμπειρία του “Ηλεκτρικού Έρωτα”, θα γίνει το Σάββατο 22 Μαρτίου, δυστυχώς για εμάς, ευτυχώς για όσους είναι εκεί, στο Αγρίνιο…

 

21/3/2014
Γράφει η Εβίτα Μπουρμά
Φωτογράφηση: Σπύρος Σταυρόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Νέες λίστες καραόκε!

Μετά από δικία σας επιθυμία οι ανανεωμένες λίστες για το καραόκε μας είναι έτοιμες! Ελάτε μαζι μας να ζήσουμε την εμπειρία του καραόκε στο Mike’s Irish Bar!

Halloween Party στο Mike’s Irish Bar feat. Tommy & The Jazzholes

Στις 31 Οκτώβριου μην χάσετε το Halloween Party του Mike’s Irish Bar, μαζί μας θα είναι οι Tommy & The Jazzholes.

Φορέστε τις τρομακτικές σας εμφανίσεις και σας περιμείνουμε να γλεντήσουμε παρεά με πολύ καλή μουσική όπως μόνο το Mike’s ξέρει!

Κάθε χρόνο όπως και φέτος σκοπεύουμε να διοργανώσουμε ένα αξέχαστο super party για το Halloween,γι’ αυτό λοιπόν μην το χιάσετε!

Σας περιμείνουμε ούλους 31 του μηνός.

Το Opening του Mike’s Irish Bar! (Σάββατο 14 Σεπτέμβριου)

Το opening του Mike’s Irish Bar είναι γεγονός! To Σάββατο 14 Σεπτέμβριου σας περιμείνουμε να υποδεχτούμε μαζί τι φετινά χρονιά, μια χρονιά γεμάτη μουσικά σχήματα, θρυλικά karaoke, πολύ διασκέδαση και καλή μουσική, πάντα μαζί με τα αγαπημένα σας ποτά!

Μαζί μας αυτό το πρώτο Σαββάτο τις φετινής σάζον θα είναι Ο Δημήτρης Μετζέλος με τους VHS. Επίσης μην ξεχνάτε ότι το Mike’s Irish Bar ανακαινίστηκε και σας περιμείνει αναμενόμενο!

Τη βραδιά θα την ανοίξει ο DJ GALANOS με νέες επιτυχίες και άλλες παλιές αγαπημένες. Σας περιμένουμε μετά τις 22.00 το βραδύ!

Στιγμιότυπα από την ανακαίνιση του Mike’s

Το Mike’s Irish Bar αναβαθμίζετε, αν και μας βγήκε ο πάτος μέσα στο καλοκαίρι εμείς τα καταφέραμε, με πολλές νέες αλλαγές καθώς και νέα συστήματα ήχου ώστε ο ηχολήπτης μας να μπορεί να κανεί τα αδύνατα δυνατά.

Οι παρακάτω εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Είδαμε τους Versus live… (musiccorner.gr)

Γράφει ο Απόστολος Γκολφινόπουλος
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Οι VERSUS δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2000 στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Παπαβασιλείου και το Σταύρο Σωτήραλη. Οι δύο φίλοι άρχισαν να πειραματίζονται μουσικά σ’ ένα συνοικιακό στούντιο και το 2003 ηχογραφούν το πρώτο τους demo το οποίο περιείχε 3 συνθέσεις. Το 2004 και ενώ ήδη έχουν πραγματοποιήσει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην Αττική, κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Είναι κάτι παιδιά…”. Το συγκεκριμένο κομμάτι ξεχώρισε από την πρώτη του ακρόαση στις τάξεις της ελληνόφωνης rock μουσικής σκηνής. Μετά από αυτήν την περίοδο ακολουθεί μια παύση της μπάντας λόγω υποχρεώσεων και η επιστροφή τους το 2009 φέρνει ένα ακόμα demo, unplugged αυτή τη φορά. Το 2010 φέρνει ριζικές αλλαγές στον ήχο τους οι οποίες είναι αισθητές και αυτό αποδεικνύεται τον Μάιο του 2011 με το ΕΡ “Μέχρι το τέλος” που περιέχει 4 τραγούδια, με σκοπό την προώθηση και την επαναφορά της μπάντας στο προσκήνιο.

Το 2013 οι VERSUS με τους: Γιώργο (φωνή, κιθάρα), Σταύρο (τύμπανα), Ηλία (κιθάρα), Σταύρο (μπάσο), ετοιμάζουν νέο υλικό και κυκλοφορούν ένα digital single, με τίτλο “Τρελός“.

versus_live_2013_06_03

Παρασκευή βράδυ, στις 7 Ιουνίου βρεθήκαμε στο Mike’s Irish Bar για να παρακολουθήσουμε τους VERSUS επί σκηνής. Ενάντια, όπως είναι και το όνομά τους, στον ποδοσφαιρικό αγώνα και στον αγώνα μπάσκετ που καθηλώνουν τους Έλληνες στους καναπέδες τους, τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή και τα έδωσαν όλα. Παλιά και καινούρια τραγούδια και κάποιες αγγλόφωνες διασκευές, έδεσαν τόσο όμορφα μεταξύ τους, που πραγματικά δεν καταλάβαμε πότε πέρασαν δύο ολόκληρες ώρες. Το συγκρότημα είναι πολύ δεμένο, ο ήχος άψογος, τα λάθη μηδαμινά και δείχνουν πόσο πολύ αγαπούν αυτό που κάνουν. Πραγματικά το πρόγραμμα που παρουσιάζουν στον κόσμο είναι πολύ καλό και τα τραγούδια τους τα οποία έχουν ελληνικό στίχο έχουν μια ιδιαίτερη δυναμική. Ακούγοντας τα καινούρια τους τραγούδια καταλαβαίνεις ότι οι VERSUS έχουν πολλά να δώσουν στην Ελληνική μουσική σκηνή. Αν έχετε την ευκαιρία να τους δείτε ζωντανά, μην τους χάσετε!

versus_live_2013_06_04

Πριν από την εμφάνισή τους είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά που με προθυμία απάντησαν στις ερωτήσεις μας.

MusicCorner: Με λίγα λόγια ποιοι είναι οι VERSUS?
VERSUS: Γιώργος (φωνή, κιθάρα), Σταύρος (τύμπανα), Ηλίας (κιθάρα), Σταύρος (μπάσο). Είμαστε μια παρέα που παίζουμε μουσική, γράφουμε τραγούδια γι’ αυτό που ζούμε και βιώνουμε. Αυτοί είναι οι VERSUS, απλά πράγματα, συναίσθημα, βιώματα και εκφραζόμαστε με τη μουσική.

MusicCorner: Τι έχετε κάνει μέχρι τώρα, αφού ξέρω ότι έχετε ξεκινήσει αρκετά παλιά ?
VERSUS: Έχουμε κυκλοφορήσει ένα δίσκο, κάποια singles, και τώρα ξαναμπαίνουμε πιο δυναμικά στην Ελληνική σκηνή, με πειραματισμούς και καινούρια πράγματα. Σ’ αυτό παίζουν ρόλο και τα καινούρια μέλη της μπάντας, ο Ηλίας (κιθάρα) και ο Σταύρος (μπάσο). Στην ουσία οι VERSUS σοβαρεύονται από εδώ και πέρα.

MusicCorner: Έχετε ένα καινούριο τραγούδι, το οποίο θα το ακούσουμε απόψε?
VERSUS: Ναι, “Τρελός”, αλλά όχι μόνον αυτό. Θα παίξουμε και τρία τέσσερα καινούρια κομμάτια.

MusicCorner: Δηλαδή να υποθέσω ότι βρίσκεστε στη διαδικασία δημιουργίας καινούριου cd?
VERSUS: Ναι βέβαια, γράφουμε καινούρια τραγούδια και ελπίζουμε αν όλα πάνε καλά, να ξεκινήσουμε ηχογραφήσεις μετά το καλοκαίρι και να το έχουμε έτοιμο μετά τα Χριστούγεννα, το πολύ μέχρι τον Μάρτιο.

versus_live_2013_06_01

MusicCorner: Είστε μια Ελληνόφωνη μπάντα. Υπάρχει περίπτωση να γράψετε και ξένο στίχο?
VERSUS: Ναι, ένα τραγούδι ήδη ετοιμάζεται. Σ’ αυτή τη δουλειά σίγουρα θα έχουμε και ξένο στίχο. Μπορεί να το βάλουμε σαν bonus track.

MusicCorner: Έχετε ήδη έναν δίσκο και τώρα ετοιμάζετε καινούριο. Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Ελλάδα, πόσο δύσκολο είναι να βγουν στην κυκλοφορία τα καινούρια τραγούδια?
VERSUS: Είναι πάρα πολύ δύσκολο, δυσκολότερο ίσως από ποτέ με τον κλασσικό τρόπο που ξέραμε μέχρι τώρα. Η οικονομική κατάσταση είναι τραγική, τα studios βρίσκονται σε μαρασμό, η μπάντα πρέπει να ξοδέψει πολλά χρήματα για να κυκλοφορήσει μια δουλειά. Η ψυχολογική φόρτιση που έχει ο κάθε ένας από εμάς με αυτά που ζούμε στη Ελλάδα είναι αρνητικός παράγοντας, αλλά αν το δούμε από την άλλη πλευρά, ίσως αυτή η κατάσταση λειτουργήσει σαν έμπνευση και βγουν κάποια τραγούδια με μηνύματα. Σ’ αυτόν τον δίσκο, παρ’ ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, θα δώσουμε μεγάλο βάρος και στην παραγωγή.

MusicCorner: Σήμερα παίζετε εδώ στο Mike’s, έπεται και συνέχεια, κάτι στη περιφέρεια?
VERSUS: Αύριο παίζουμε στο Remedy με  τον Γιώργο Τσίγκο, το άλλο Σάββατο σε ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ στο Πασαλιμάνι και προχωράμε. Για την περιφέρεια το ψάχνουμε. Έχει δυσκολέψει πολύ αυτό το κομμάτι με τις ζωντανές εμφανίσεις. Αν δεν πρόκειται να βάλουμε χρήματα από την τσέπη μας, θα πάμε και στην περιφέρεια.

MusicCorner: Τελειώνοντας τι μας έχετε ετοιμάσει απόψε?
VERSUS: Έχουμε ετοιμάσει 10 – 11 δικά μας τραγούδια, παλιά και καινούρια, και κάποιες διασκευές που μας αρέσουν και δείχνουν την ταυτότητα του καθενός μας, από την δεκαετία του ’60 μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία. Έχουμε αρκετό classic rock.

MusicCorner: Παιδιά σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνετε και σήμερα και στην ολοκλήρωση του νέου cd.
VERSUS: Κι εμείς ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη.

versus_live_2013_06_16

Για την ιστορία αναφέρω τα τραγούδια που ακούσαμε: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ – ΣΚΟΝΗ ΠΕΤΡΕΣ ΛΑΣΠΗ – ΝΤΟ – THRILL IS GONE – COME TOGETHER – PERSONAL JESUS – ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ – HUSH – ARE YOU GONNA GO MY WAY – HAVE A CIGAR – ΦΑΛΤΣΕΣ ΕΠΟΧΕΣ – ΕΜΠΟΛΑ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΤΡΕΛΟΣ – ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑ – ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ – SHOULD I STAY OR SHOULD I GO – ROADHOUSE BLUES – WHOLE LOTTA LOVE – ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ – ΕΔΩ – ΑΔΙΕΞΟΔΟ – SEVEN NATION ARMY – VOODOO CHILE.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

To Mike’s πάει διακοπές! Τελευταία μέρα της σεζόν Party! + Live Events!

Τελευταία μέρα στο Μike’s με ένα αποχαιρετιστήριο event με lives τους Echoes & Stakato στις 15 Ιουνίου. Μην χάσετε το τελευταίο Party μας που θα υποδεχτούμε το φετινό καλοκαίρι του 2013.

Σας ευχαριστούμε για όλες τις υπεροχές στιγμές που περάσαμε μαζί αυτή την φετινή σεζόν! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη λοιπόν και καλό καλοκαίρι!

Έχουμε ετοιμάσει ένα special video παρακαλώ πατήστε Play από κάτω για να το απολύσετε! Ευχαριστούμε πολύ τον ηχολήπτη μας για το video που συγκέντρωσε διάφορες ωραίες στιγμές στο παρακάτω video!

Νέο Αpp Mike’s Irish Bar για iPhone!

Κατεβάστε στο iPhone σας το νέο App μας! Αναζητήστε στο ΑppStore τη νέα μας εφαρμογή Mike’s Irish Bar και αποκτήστε πρόσβαση στο πρόγραμμα μας και όλα τα events που γίνονται! Ολο το site μας στη παλάμη του κινητού σας.

Ευχαριστούμε την Eurigames Ltd για την κατασκευή την εφαρμογής! Σύντομα και για Android!

επισημή σελίδα του Mike’s Irish Bar στο AppStore

Δείτε το Harlem Shake Video!

Το Harlem Shake του Mike’s Irish Bar είναι γεγονός! Μαζί με την βοήθεια του VHS κάναμε το επιτυχημένο βίντεο στη σκηνή του Mike’s! Απολαύστε το από κάτω!